Napokon belül hazatérhet a tanár

Napokon belül hazatérhet a tanár

Orvos és női betege

A horvátországi Pag szigeten hétfőn egy pedagógus súlyosan, három könnyebben megsérült, amikor autójuk egy vízzel teli árokba zuhant. A Somogy megyei Darány általános iskolájának tizenhat tanára vett részt egy másfél napos, önköltséges csapatépítő tréningen a horvátországi szigeten. Hétfőn indultak haza négy autóval. Útközben a sorban leghátul haladó kocsi megcsúszott az útszéli kavicsokon és egy sópároló melletti, másfél méter mély, vízzel teli árokba merült. 

Pag szigete

Pag szigete

Az autó négy utasa közül hármat a zárai (Zadar) kórházba szállítottak, de végül csak egyikük sérülései bizonyultak súlyosnak, a többiek hazatérhettek. A súlyos sérültet kezdetben lélegeztető gépre kellett kapcsolni, mert víz került a tüdejébe, de időközben sokat javult az állapota.

A beszámolók szerint a balesetet szenvedett autónak egy mögötte haladó horvát és egy magyar autó utasai nyújtottak azonnal segítséget, és perceken belül kiértek a mentők, valamint a tűzoltók is. Az igazgató hangsúlyozta, hogy példás, gyors segítséget nyújtotak a bajbajutottaknak a kint szolgálatot teljesítő magyar rendőrök, a tanároknak szállást adó szálloda vezetője, valamint a magyar konzul is. A tanárokat ért baleset miatt Darányban elhalasztják a csütörtöki iskolakezdést, csak jövő hétfőn kezdik meg a tanévet.