Csaknem százmillióból építettek kerékpárutat Tapolcán

Csaknem százmillióból építettek kerékpárutat Tapolcán

Csaknem százmillió forintból építettek kerékpárutat Tapolcán. A beruházáshoz az Új Széchenyi Terv Közép-dunántúli Operatív Program keretében több mint 88 millió forintot nyert a város. Így tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

A 96 millió forint összköltségű projekt önrészét az önkormányzata biztosította – tették hozzá. Tájékoztatásuk szerint a decemberben átadott útszakasz 2018,7 méter hosszú, jellemzően elválasztás nélküli gyalogos- és kerékpárút, amely mellett összesen 46 kerékpártárolót alakítottak ki.

A csapadékvíz elvezetéséhez a Keszthelyi út mellett zárt csapadékvíz-csatorna épült 496 méter hosszban, a biztonságos közlekedés érdekében pedig az autóúton való átvezetésnél a meglévő közvilágítás fényerősségét növelték.

A projekt megvalósításának fő célja a Dobó városrész és a belváros közötti biztonságos kerékpározhatóság kialakítása volt.

Tapolca mint kerékpárbarát település nagy hangsúlyt fektet a helyes kerékpáros magatartás elsajátítására. Minden évben több programot szerveznek azzal a céllal, hogy formálják a gyermekek szemléletét, népszerűsítsék a kerékpározást mint környezet- és egészségbarát közlekedési lehetőséget, növeljék a kerékpárutat használók számát, ezzel csökkentve a gépjárműforgalmat és a környezetszennyezést – áll az önkormányzat közleményében.