Több mint tizenháromezer migránst érkeztek pénteken

Több mint tizenháromezer migránst érkeztek pénteken

Az ukrán-magyar határon 6990 ember lépett be pénteken Magyarországra, a román-magyaron belépők közül 6570-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. Ezt tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton.
A beléptetettek közül a rendőrség 242 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes.

Nekik fel kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

“Vonattal 122 ember, köztük 64 gyerek érkezett az ukrajnai háború elől menekülve Budapestre pénteken”

– tudatta az ORFK.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte szombaton a police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel, a rendőrjárőrképzésben részt vevőkkel, budapesti polgárőrökkel segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival  is.

Kapcsolódó cikkek