Autósok sebességét mérik rendõrök a Speedmarathon elnevezésû 24 órás közlekedésbiztonsági ellenõrzési akció során Pécsen 2019. április 3-án, fotó: Sóki Tamás/MTI

Négy új sebességmérőt helyeznek ki Budapesten

Négy új sebességmérőt helyeznek ki Budapesten

Ezt írta Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön a Facebook-oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) bejelentésére hivatkozva.

Karácsony Gergely hozzátette, csak az elmúlt hat hét alatt tíz halálos áldozattal járó karambol volt Budapesten, ezért is van óriási szükség a traffipaxokra.

“Ezzel persze nem ér véget a főváros és a BRFK közös munkája, további kamerák kihelyezését látjuk szükségesnek”

– jegyezte meg.

A főpolgármester bejegyzése szerint mindez illeszkedik a fővárosi közlekedésbiztonsági stratégiába, amit hamarosan nyilvánosságra hoznak.

“A célunk egy olyan Budapest, ahol 2030-ig 50 százalékkal, 2050-ig pedig nullára csökken a közúti közlekedés súlyos sérültjeinek és halálos áldozatainak száma”

– közölte Karácsony Gergely.

A főpolgármester a bejegyzéshez fűzött hozzászólásában osztotta meg az Infostart.hu oldal cikkét, amelyből kiderül, hogy két fix sebességmérő készüléket terveznek a repülőtérre vezető gyorsforgalmi útra, egyet-egyet pedig a Weiss Manfréd útra, illetve a 6-os számú főútra. Balogh Ádám, a BRFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője az Inforádiónak nyilatkozta ezt, közölve, a balesetek megelőzésére tett fellépés első lépéseként a BRFK négy traffibox kihelyezését kezdeményezte. Ezt a főpolgármester támogatta, és a Budapest Közút Zrt. közreműködésével valósítják meg.

Kapcsolódó cikkek