A 6-os villamoson tüntetett a DK

A 6-os villamoson tüntetett a DK

A fővárosi 6-os villamoson tüntetett a dohányárusítási jogok elosztása ellen a Demokratikus Koalíció (DK) mintegy két tucat aktivistája pénteken. Varju László, a párt politikusa a koncessziós szerződések megkötésének megakadályozására szólította fel a kormányt.

A független országgyűlési képviselő a villamos Széll Kálmán téri végállomásán tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az “intézményesített állami Fidesz-korrupció ellen” tiltakoznak, ami családokat tesz tönkre. Ezt követően Varju László és az esemény előtt kiosztott táblákat tartó, főleg idősebb aktivisták felszálltak a 6-os villamosra, amellyel a vonal végéig, a Móricz Zsigmond körtérig utaztak. Az út alatt a korábbi demonstrációkról már ismert “A Fidesz súlyosan károsítja Ön és környezete megélhetését”, “Nemzeti Maffia Zrt.”, “Mutyifilter”, illetve “A haveroknál minden dohány” feliratú tábláikat a villamos üvegéhez nyomták, hogy azok kívülről jól olvashatóak legyenek.

A táblákat folyamatosan “poggyászoknak” nevező Varju László egy kérdésre azt válaszolta, nem kértek engedélyt a demonstrációra. Hozzátette, van jegyük, a táblák pedig méretükben megfelelnek a közlekedési eszközökre felvihető poggyászoknak.