Szombat este rendezik A Dal 2019 döntőjét

Szombat este rendezik A Dal 2019 döntőjét

A Duna Televízióban és a Duna World csatornán 19 óra 30 perctől élőben látható showműsorban eldől, hogy a nyolc finalista közül kié lesz Magyarország legjobb dala.

A Dal 2019 döntőjébe jutott Pápai Joci Az én apám című dallal, Nagy Bogi a Holnappal, Szekér Gergő a Madár, repülj! című számmal, a Fatal Error a Kulcs című szerzeménnyel, Oláh Gergő a Hozzád bújnék című dallal, az Acoustic Planet a Nyári záporral, Vavra Bence a Szótlanság című dallal és a The Middletonz a Roses című szerzeménnyel.

A szombat esti döntőben előbb a szakmai zsűri tagjai választanak ki pontozással négy dalt, majd a tévénézők szavazatai alapján dől el, hogy ezek közül melyik lesz Magyarország dala és képviselheti az országot az Eurovíziós Dalfesztiválon május 14. és 18. között Tel-Avivban.

A közmédia nyolcadik dalválasztó showjának zsűrijében Both Miklós Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, népzenegyűjtő; Vincze Lilla előadó, dalszerző, zenepedagógus, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa és Nagy Feró, énekes, szövegíró, a Beatrice frontembere szerepel.

A Dal 2019 döntőjének vendégfellépője A Dal 2018 győztese, az AWS zenekar lesz, akik a Viszlát nyár című dalukat új köntösben adják elő, valamint a két műsorvezető, Dallos Bogi és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie énekesként is a színpadra lép egy különleges produkcióval.

A műsorban veszi át a díjat A Dal 2019 Akusztik verseny győztese is. A nyertes a Petőfi Akusztik keretében önálló koncertlehetőséget kap, amelyet rögzít és műsorára tűz a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV.

A Dal 2019 két műsorvezetője Dallos Bogi és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie. A szombati döntőt is A Dal – Kulissza című műsor követi, amelyben megszólal a győztes, emellett a zsűri és az előadók is részletekkel szolgálnak a produkciókról. A Kulissza két műsorvezetője Lola és Forró Bence.

A Dal 2019 honlapján, valamint Facebook-, Instagram– és YouTube-oldalán már az adások előtt megnézhetik, hogyan készülnek a versenyzők a döntő napjára. Az oldalakon extra tartalmak, videók és cikkek is elérhetőek a műsorról.

Kapcsolódó cikkek