Négy napra ismét Jazzfőváros lesz Kecskemét

Négy napra ismét Jazzfőváros lesz Kecskemét

Négy nap alatt tíz ország százötven zenésze lép színpadra az augusztus 5. és 8. között zajló ötödik kecskeméti Jazzfőváros szabadtéri családi fesztiválon - mondta el Ittzés Tamás fesztiváligazgató az MTI-nek.

Az ötletgazda, egyben a fesztivál házigazdája, a Bohém Ragtime Jazz Band zenekarvezetője kiemelte: a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban megrendezett fesztivál célja a rétegzenének számító klasszikus dzsessz népszerűsítése.
Mint mondta, a Louis Armstrong előtti tisztelgésként ötven órán keresztül szól majd a dzsessz a fesztivál négy napján, de hallható lesz blues, boogie-woogie és swing is.

Az ötödik Jazzfőváros fesztiválon fellép többek között az uruguayi-kanadai Delta Bastards duó. Kecskemétre érkezik az amerikai dobos Eddie Metz is, valamint az ismert olasz dzsessszmuzsikus pár, Francesca Leone és Guido Di Leone.

A hét országból összeválogatott tíz zenészből álló Prohibition Orchestra autentikusan játssza a szesztilalom korszakának jazz muzsikáját, míg a Prohibition Stompers zenéje a harsogó húszas évekbe, a jazz aranykorába repíti a hallgatókat. A négy nap alatt hallható lesz továbbá a tokiói születésű Nobuo Watanabe zongorista játéka is.

A magyar előadók között fellép Tóth Vera, Szőke Nikoletta és a vasárnapi zárónapon pbig band kísérettel énekel majd Falusi Mariann.

A szabadtéri családi rendezvénysorozat kísérőprogramjai között szerepel veteránautó-kiállítás és a nyitónapon swingtánckurzust is tartanak.

A mozogni vágyóknak egy sportparkot állítanak fel, megrendezik a már szokásosnak számító Jazzfőváros futást, emellett az érdeklődők kipróbálhatják a Mátrix tájfutó pályát is. Fesztiválkarszalaggal a strand és a csúszda is ingyenesen használható. A rengeteg program között a helyszínen a műsorvezető-házigazda Freddie segít eligazodni.
Ittzés Tamás kiemelte: a későn érkezők pénteken és szombaton 21 óra után a helyszínen féláron megváltható napijeggyel hallgathatják meg a koncerteket, a 14 éven aluliak pedig ingyenesen vehetnek részt az egész fesztiválon.

Kapcsolódó cikkek