Belezúgott a krimibe Harry Potter anyja

Belezúgott a krimibe Harry Potter anyja

Újabb krimije jelenik meg Robert Galbraith álnéven a Harry Potter-regényfolyam szerzőjének, J. K. Rowlingnak. Erről számolt be a The Guardian című brit napilap.

A kötet kiadója, a Little, Brown hétfőn jelentette be, hogy The Silkworm címmel adják ki a bűnügyi regényt, amelyben Rowling első álnéven megjelent krimijének főhőse, Cormoran Strike magánnyomozó egy újabb esetét ismerhetik meg az olvasók. Az egykori afganisztáni háborús veteránból lett magánhekus a The Cuckoo’s Calling (Szól a kakukk) című tavaly publikált könyvben mutatkozott be. A könyv megjelenésekor szerény visszhangot keltett, ám amikor kiderült, hogy Rowling rejtőzik a Galbraith álnév mögött, alaposan megugrottak a kötet eladásai. Mint kiderült, Rowling titkát egy ügyvéd szivárogtatta ki, akit az írónő be is perelt az indiszkréció miatt. A Little, Brown szerint a lebilincselő új krimi, amely egy író, Owen Quine eltűnése körül bonyolódik, tele van váratlan fordulattal. A történetben Quine felesége először azt hiszi, férje csak pár napra szabadságolta magát, ahogy szokta, és azért béreli fel Strike-ot, hogy hozza vissza. Ám a nyomozás során kiderül, hogy a regényíró éppen befejezett egy kéziratot, amelyben vitriolba mártott tollal sorozatos karaktergyilkosságot követett el ismert személyiségeken. Ha a regény megjelenik, életeket dönthet romba, ezért sokak érdeke fűződik ahhoz, hogy az író elhallgasson. Mikor végül felfedezik a brutálisan meggyilkolt Quine holttestét, megkezdődik Strike versenyfutása az idővel, hogy kiderítse a könyörtelen gyilkos motivációját – ismertette a kiadó.

J. K. Rowling

J. K. Rowling

A The Silkworm, Rowling harmadik, kifejezetten felnőtt korosztálynak szánt könyve Nagy-Britanniában június 19-én, az Egyesült Államokban június 24-én jelenik meg. Az írónő korábban elmondta, sorozatnak szánja a Strike-regénykeket. A főhős lehetőséget nyújt neki arra, hogy tárgyilagosan, a személyétől elvonatkoztatva oszthassa meg gondolatait a hírnévhez kapcsolódó szélsőségekről, furcsaságokról – fűzte hozzá. Az első Strike-regényben egy szupermodell halálának körülményeit vizsgálta a nyomozó. Rowling Átmeneti üresedés című regénye, amely egy brit kisváros bizarr és tragikus fordulatokkal teli életét mutatta be, 2012 szeptemberében került a boltokba, és bár sokan kíváncsiak voltak az írónő első felnőtt regényére, a gonosz Voldemort ellen küzdő varázslótanonc Harry Potterről szóló könyvek globális sikerét nem tudta megismételni.

Kapcsolódó cikkek