A Titkaink kapta a díjat

Pintér Béla és Társulatának Titkaink című darabja kapta a legjobb előadás díját a nyíregyházi Vidor Fesztiválon, a szakmai zsűri életműdíját Szacsvay László színművész vehette át. Ezt közölte a szervező Móricz Zsigmond Színház szombat késő este az MTI-vel.

A szombaton zárult világzenei fesztivál színházi versenyprogramjában tizenhat vígjátékot tekinthetett meg a közönség, a Makk Károly Kossuth-díjas filmrendező vezetésével működő öttagú zsűri pedig kilenc díjat ítélt oda a legjobb produkcióknak és színészeknek. A legélőbb színházi szövegért és rendezésért járó elismerést Mohácsi István és Mohácsi János vehette át a szombathelyi Weöres Sándor Színház által színpadra állított Zűrzavaros éjszaka című darabban végzet munkájukért. A legjobb női és férfi alakítás díját Tóth Ildikó és Lukáts Andor kapta meg, mindketten a Budaörsi Latinovits Színház Képzelt beteg című darabjában játszottak.

Kedvek Richárdot és Őze Áront a legjobb főszereplő duettért (Pacalpörkölt sok zafttal – Elling és Kjell, Aranytíz Kultúrház), míg Kiss Jenőt és Szerednyey Bélát (Páratlan páros 2., Kecskeméti Katona József Színház) pedig a legjobb epizód duettért jutalmazták. A legjobb női epizódalakítást Bozó Andrea nyújtotta a Szkéné Színház Bányavíz című darabjában, a “legjobb terapeuta” pedig a MaNNA Produkció Telefondoktorjában játszó Göttinger Pál lett. A Vidor Fesztivál legjobb utcaszínházi előadásáért járó díjat a debreceni Ort-Iki Báb- és Utcaszínház vehette át.

Kapcsolódó cikkek