forrás: piyabay.com

Ránki György gyerekoperáját mutatják be Szegeden

Ránki György gyerekoperáját mutatják be Szegeden

Toronykőy Attila rendezésében mutatják be Ránki György Pomádé király új ruhája című gyerekoperáját március 14-én a Szegedi Nemzeti Színházban a Magyar Állami Operaházzal együttműködve. Erről tájékoztatta a teátrum a médiát.
Barnák László főigazgató kiemelte, az operajátszás hagyományainak ápolásán felül az is fontos az intézmény számára, hogy nevelje a jövő operabarát közönségét és a gyerekek átélhessék a színház által nyújtott kulturális és közösségi élményt.

Toronykőy Attila már több alkalommal színpadra állította ezt a darabot, Szegeden legutóbb 2013-ban, de most hallhatja a közönség először nagyzenekari kísérettel, a Szegedi Szimfonikus zenekar közreműködésével.

Dobszay Péter zeneigazgató szerint ez “elképesztő dimenzióváltás”, a virtuóz hangszerelésnek köszönhetően lenyűgöző lesz az előadás hangzása. A díszlet, a jelmezek és a kellékek a Magyar Állami Operaházból érkeznek.

Az előadásban komoly szerepet kap az énekkar, a társulat pedig vendégművészekkel és visszatérő szegedi énekesekkel egészül ki. Dupla szereposztásban, két felvonásban, kifejezetten a fiatalok igényeihez alkalmazkodva kerül színre Ránki György klasszikusa.

Kapcsolódó cikkek