madár iszik a hőségben (archív)

Különleges verseny indul kisdiákoknak

Különleges verseny indul kisdiákoknak

Országos versenyt hirdet általános iskolások számára a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a jelentkezés határideje március 13. Ezt közölte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szerdán az MTI-vel.

“A megmérettetés során a természet iránt érdeklődő tanulók összemérhetik tudásukat az ország más részein élő diákokkal, a 27. alkalommal meghirdetett országos verseny elsőkörös területi fordulóira 10-14 éves tanulókból álló háromfős csapatok jelentkezhetnek”

– olvasható a közleményben.

Mint írják, a területi forduló időpontja április 3., ezen iskolánként egy csapat vehet részt és csak egy területi helyszínre jelentkezhet. Az itt első helyezést elérő csapatok tovább jutnak a május 8-i országos döntőbe, amelyet a Fertő-Hanság Nemzeti Park Lászlómajor Látogatóközpontjában rendeznek meg. A versenyen történő részvétel ingyenes.

A Madarak és fák napja egy több mint száz éves hagyománnyal rendelkező nap Magyarországon, melyet minden év május 10-én ünnepel az ország. Célja, hogy felhívja a társadalom, különösen az ifjúság figyelmét az őket körülvevő élővilágra és a természetvédelem fontosságára.

Az első alkalmat a kor neves ornitológusa, Chernel István szervezte 1902-ben – áll az összegzésben. A versenyről a részletes kiírás és a versenyfordulók tematikája ezen a weboldalon található meg.

Kapcsolódó cikkek