fotó: pixabay.com

Lesz mint nézni Szombathelyen

Lesz mint nézni Szombathelyen

Százhuszonnégy filmet mutatnak be a X. Savaria Filmszemlén, amelyet a Nemzeti Filmintézet támogatásával rendeznek meg május 10. és 12. között Szombathelyen - közölte az MTI-vel csütörtökön a filmszemle főszervezője.

Lovass Tibor elmondta, a filmszemlére népművészet-néprajz-történelem, képzőművészet és zene kategóriában küldhettek be versenyfilmeket az alkotók szerte a Kárpát-medencéből és a világ magyar közösségeiből. A korábbi évek hagyományát követve diákoknak külön meghirdettek egy kategóriát, tőlük vizsgafilmeket és az internet világát bemutató filmeket vártak, ezekből tizennyolc érkezett.

“A Savaria Filmszemle vetítéseit az AGORA Savaria Filmszínház Jávor Pál termében tartják, a díjátadó gála a mozi Hildebrand Istvánról elnevezett nagyteremében lesz, ahol átadnak két, a Magyar Filmakadémia életműdíját is”

– egészítette ki Lovass Tibor.

A főszervező szólt arról is, hogy a filmszemléhez hagyományosan egy filmes szakmai konferencia is társul, melynek előadásai az ELTE Savaria Egyetemi Központban és a TIT szombathelyi székházában lesznek, programja viszont még formálódik, ezért azt később ismertetik.

Kapcsolódó cikkek