Érdemes volt beruházni

Érdemes volt beruházni

Alig másfél évvel azután, hogy digitalizálták és 3D-s vetítésekre is alkalmassá tették a hévízi mozit, már ötvenezer nézőt hozott és nyereséget termel az ország leglátogatottabb egytermes vetítőhelye.

Néhány évvel ezelőtt még kérdéses volt, hogy érdemes-e “életben tartani” a hévízi Fontana Filmszínházat, mert az art moziként működő vetítőhely üzemeltetése nem volt gazdaságos – tájékoztatta az intézményt fenntartó hévízi önkormányzat az MTI-t. A városvezetés azonban nem mondott le a moziról, mert a környéken nincs más filmszínház, és mert a városi programkínálatban megkérdőjelezhetetlen fontosságúnak tartotta a működtetést.

A testület átgondolta, ezt követően pedig megszüntette a művészmozi jelleget, majd 34 millió forintos, saját forrásból biztosított beruházással felújították és klimatizálták a nézőteret, 2012 augusztusától pedig 3D-s vetítésre is alkalmassá tették a mozit. A vetítő digitalizálása óta folyamatosan nő a nézők száma, idén februárban már az ötvenezredik vendéget fogadták a korszerűsítéstől számítva.
    
Papp Gábor polgármester szerint jó döntés volt a két évvel ezelőtti fejlesztés, mert a mozi azóta nemcsak visszahozta a rá fordított összeget, de nyereségesen is üzemel, ami önmagában is ritka a hasonló mozik körében. Hozzátette, hogy az adatok alapján a Fontana Filmszínház már évek óta az ország leglátogatottabb vidéki egytermes mozija, s a helybélieknek, illetve a Hévízre látogatóknak egyaránt természetes, hogy családi programjaikba beépíthetik a mozilátogatást is.

Kapcsolódó cikkek