Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke, fotó: pixabay.com

Egy választási gyűlésen ünnepelt a volt amerikai elnök

Egy választási gyűlésen ünnepelt a volt amerikai elnök

Floridában tartott választási gyűlésén ünnepelte a 78. születésnapját Donald Trump pénteken.

A volt amerikai elnök, nem hivatalos republikánus elnökjelölt a születésnapja alkalmából lakóhelyén, a dél-floridai West Palm Beachben megszervezett eseményen támogatói előtt győzelmet ígért Florida államban, valamint a Fehér Ház visszaszerzését Joe Biden jelenlegi elnöktől, akit gyengeséggel vádolt. Választási ígéretei közül ezúttal a határbiztonság visszaállítását, valamint a nemzetközi biztonság újrateremtését emelte ki, és gazdaságpolitikai elképzeléseit is ismertette.

Szavai szerint “Európában káosz van, a Közel-Kelet pedig felrobban”, és Joe Biden “a harmadik világháborúba rántja a világot”.

Az eseményen részt vett 2017 és 2021 között hivatalban lévő adminisztrációjának több tagja, köztük a szövetségi bevándorlási és vámügyi hatóság (ICE) általa kinevezett vezetője, Tom Homan, Kellyanne Conway korábbi fehér házi tanácsadó, a republikánus párt floridai elnöke, valamint Donald Trump családtagjai, köztük nővére, Elizabeth Trump Grau.

Donald Trump szombaton Michigan államban folytatja a választási kampányát.

Joe Biden elnök, nem hivatalos demokrata elnökjelölt Európából visszaérkezve Los Angelesben vesz részt szombaton egy zárt körű adománygyűjtő eseményen, amelynek két műsorvezetője George Clooney és Julia Roberts lesz.

Kapcsolódó cikkek