Az eltűnt is beszállt saját keresésébe

Az eltűnt is beszállt saját keresésébe

missingÖnmagát kereste egy nő Izlandon félszáz emberrel anélkül, hogy tudta volna: ő az eltűnt személy, aki után csapatostul kutat.

Az eset a szigetország déli részén történt egy autóbuszos kiránduláson az Eldgjá vulkánkanyon közelében. A busz megállt pihenőre, utasai közül pedig a nő a közeli illemhelyen nemcsak felfrissítette magát, hanem át is öltözött. Emiatt azután nem ismertek rá útitársai, amikor visszatért a buszhoz, és tovább várták. Ő meg magát. Miután a várakozás nem járt eredménnyel, keresgélni kezdték a közelben, de nem lelték sehol, és elterjedt a hír, hogy eltűnt.
    
A nő sem ismert magára személyleírásából – hiszen ruhája egészen más volt már -, és csatlakozott a környéket átfésülők seregéhez. A kutatásba hamarosan a rendőrség is bekapcsolódott, ám egyre reménytelenebbnek tűnt az éjbe hajló vállalkozás, mivel az eltűnt nő semmilyen nyomot nem hagyott maga után.
    
A kutatás szombat délutántól egészen másnap hajnali háromig tartott. Az egyre fáradtabb nő csak jóval éjfél után kezdett gyanakodni magára, és idővel megosztotta feltevését úti társaival, akik így már igencsak hamar “megtalálták”, és értesítették a rendőrséget – adta hírül a Toronto Sun című kanadai lap az mbl.is izlandi hírhonlapra hivatkozva.