Nőnapi Fitness Nappal indul az óbudai szabadidősport-programsorozat

Nőnapi Fitness Nappal indul az óbudai szabadidősport-programsorozat

Nőnapi Fitness Nappal indul március 8-án Óbudán az öt ingyenes eseményből álló idei szabadidősport-rendezvénysorozat.

Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy eredetileg a legegészségesebb budapesti kerület cím megszerzését tűzték ki célul, amikor 2012-ben megrendezték az egészségolimpiát.

“Időközben rájöttünk, hogy a prevenció mellett a sportra is hangsúlyt kell fektetni. Úgy érzem, az elmúlt két évben sok emberben sikerült tudatosítanunk, mennyire fontos a mindennapos mozgás” – fogalmazott a polgármester, aki beszámolt arról is, hogy a sportos infrastruktúra-fejlesztések keretében idén hat újabb szabadtéri fitneszpark, két nagyobb sportpark egy jégcsarnok és egy kalandpark épül a III. kerületben.

Elhangzott, hogy 2012-ben ötezren, tavaly nyolcezren vettek részt az óbudai szabadidősport-rendezvénysorozaton, s idén szeretnék elérni a tízezres létszámot.

Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat támogatásával megvalósuló, “Szabadidő, szeretem!” nevet viselő eseménysorozat március 8-án a Nőnapi Fitness Nappal indul, amelyen a Kerék Utcai Általános Iskola és Gimnázium tornacsarnokában délelőtt 10 órától fitneszórákra várják a mozogni vágyókat. A szervezésben részt vesz Sinkó Andrea korábbi kiváló, olimpiai hatodik helyezett ritmikus sportgimnasztikázó is, aki 2014-ben egyben az egész eseménysorozat fővédnöke is.

Április 26-án rendezik meg az Óbudai Futófesztivált, amelynek helyszíne ezúttal a pünkösdfürdői Duna-szakasz lesz, s az indulók 3,5, illetve és 7 kilométeren, valamint félmaratoni távon mérhetik össze tudásukat. A sajtótájékoztatón jelen volt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki tavaly személyesen is részt vett a futófesztiválon és teljesítette a hétkilométeres távot.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a jelenlegi kormány számos sportbarát intézkedést hozott az elmúlt időszakban, de hangsúlyozta, hogy “ez önmagában még kevés lenne, és emellett a helyi baráti és családi közösségeknek is sokat kell tenniük azért, hogy egészségesebben éljünk”.

Május 17-én a Fő térről rajtol a Tour de Óbuda kerékpáros verseny, itt 18, illetve 35 kilométert teljesíthetnek majd a résztvevők. A biciklisnapon az érdeklődők kedvezményes áron kerékpárokat is bérelhetnek. Június 21-én tartják meg a nyugdíjas vizes sportnapot, ezen jóga-, gerinctorna- és tajcsi-órákkal is várják az idősebbeket a Laborc utcai strandon.

A programsorozat zárórendezvénye a szeptember 27-i óbudai teljesítménytúra lesz, ennek keretében a Budai-hegyekbe invitálják meg a szép tájakat, a friss levegőt és a gyaloglást kedvelőket. Az érdeklődőkre 10 és 19 kilométeres táv vár.

Valamennyi eseményen különféle ingyenes egészségügyi és szűrővizsgálatokkal is várják a résztvevőket a Szent Margit Rendelőintézet jóvoltából, akik pedig legalább két programon jelen lesznek, azok között értékes ajándékokat is kisorsolnak. A fődíj egy kétszemélyes wellness hétvége lesz.

A programsorozat jótékonykodásra is lehetőséget kínál a résztvevőknek, akik adományaikkal a Flóra Értelmi Fogyatékosokért és Autistákért Alapítvány tevékenységét támogathatják.

Kapcsolódó cikkek