Jót tesz-e a nevetés?

Jót tesz-e a nevetés?

a jóga jót tesz a léleknekRöhögéskorlátozásért indult per nevető jógázók ellen Indiában, a felperesek a kacagóklub szomszédai. Tehát, hogy jót tesz-e a nevetés, azon lehet vitatkozni, azon viszont nem, hogy nem mindenkinek tetszik.

A jógások Mumbai peremén röhögnek. Reggel hatkor kezdenek énekelni, tapsolni, kuncogni, majd egymást egyre hangosabb röhögésre hergelni. A klub tagjainak száma 10 és 30 között változik.     “Bár a nevetés ragadós, a szomszédokra ez nem áll. Ha valakinek az ablaka alatt minden áldott reggel népes embercsoport röhög, akkor annak nincs kedve nevetni” – hangoztatta a felperesek ügyvédje hozzátéve, hogy míg a jógázóknak jót tesz a nevetés, addig a szomszédságnak mentális agóniát okoz az akusztikus agresszió – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap. 

nevető jógázók

De a bíróság nem hozott elmarasztaló ítéletet, csupán felkérte a rendőrséget, találjon módot arra, hogy a szomszédság – is – nevessen a procedúra végén. A kacagó jógaklubok amúgy 17 évvel ezelőtt indultak világhódító útjukra és éppen Mumbaiból. Azóta 60 országban röhög hatezer csoport a világon.