Szeretné tudni, hogyan öltözzön?

Szeretné tudni, hogyan öltözzön?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) legfrisebb jelentése szerint ilyen idő várható a hétvége első felében.
Időjárási helyzet Európában:

A Baltikum felett található egy ciklon, amelynek hidegfrontja az Alpokig elér, környezetében több helyen előfordul eső, zápor.
Egy másik alacsonynyomású légköri képződményt találhatunk Írországtól nyugatra, amely a Brit-szigeteken okoz változékony időt általában kevés csapadék kíséretében. Kontinensünk nagyobb részén nyugodt az idő, sokat süt a nap. A korábban említett hidegfront felettünk is átvonul pénteken, mögötte hidegebb levegő érkezik a Kárpát-medencébe.

Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig:

Az összefüggő felhőzet északnyugat felől szakadozik. Éjjel és szombaton felhőátvonulásokra számíthatunk, de az északkeleti tájakon tartósabban több és vastagabb felhőzet valószínű. A délkelet felé haladó front mentén szórványosan valószínű eső, zápor, majd este északnyugat felől újabb hullámban érkeznek záporok, ekkor nagyobb az esély zivatar kialakulására is. Éjjel és szombaton a nap első felében nagyobb számban északkeleten, később inkább a középső országrészben alakulhatnak ki záporok. Pénteken csak átmenetileg és helyenként, szombaton azonban többfelé megerősödik az északias szél, a Dunántúlon és északkeleten szombaton viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 11 és 17 fok között valószínű.