forrás: pixabay.com

Ilyen idő várható csütörtök éjfélig

Ilyen idő várható csütörtök éjfélig

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) kedden tette közzé a jelentését erről.
Időjárási helyzet Európában:

A kontinens nagy részén ciklonális mező az időjárás fő meghatározója, melynek területén változékony idő tapasztalható, több helyen fordul elő csapadék. Az átlagosnál jóval alacsonyabb maximumok jellemzők, Skandináviától délre, tőlünk északra fekvő országokban csupán 20 fok körül alakul a hőmérséklet délután. Anticiklonális hatások a Mediterráneumban érvényesülnek, ott sokat süt a nap, kevés a felhő. A Kárpát-medence időjárását is a fent említett ciklonális mezőről leszakadó peremhullámok alakítják, emiatt gyakran megnövekszik a felhőzet, és záporok, zivatarok alakulnak ki.

Várható időjárás csütörtök éjfélig:

Szerdán alapvetően sok napsütés várható fátyol- és gomolyfelhők mellett, csak a Tiszántúlon lehet estig egy-egy helyen zápor, zivatar. Éjjel északnyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, és előbb az északnyugati határnál, később a Dunántúlon már másutt is több helyen várható zápor, zivatar.
Csütörtökön az ország keleti felében is megnövekszik a felhőzet, amely napközben szakadozik, gomolyosodik, és általában sok napsütés várható. Reggel, délelőtt a Dunától keletre már csak kevés helyen lehet csapadék, majd délután főleg a déli, délnyugati megyékben alakulhat ki zápor, zivatar. A légmozgás estétől mindenütt mérséklődik, de zivatarok környezetében átmenetileg megerősödhet a szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 25 és 31 fok között várható.