Legyen Ön is gasztronauta!

Legyen Ön is gasztronauta!

főtt birkaszemEgyebek közt főtt birkaszemhez fűlhetett a foguk az amerikai gasztronauták, avagy étekkalandorok klubtagjainak egyik őszi vacsorájukon.

A szervezet még csak ötéves és mindössze két taggal indult. Mára több, mint ezren csatlakoztak hozzá, mindannyian New York-iak és Los Angeles-iek, azaz van még bőven verbuválási lehetőség az Egyesült Államok nagyvárosaiban, amivel élni is akar a klub. A két “alapítóatya” 2006-ban New Yorkban határozta el, hogy a szokásosnál jóval egzotikusabb ételekbe is bele kéne kóstolni és kóstoltatni másokat valamennyire szervezett formában. A világháló sokat segített a gasztronauták klubjának bővülésében, amelyhez bárki csatlakozhat, még a nem kellően edzett gyomrúak is. Tagdíj nincs. A klub havonta tart vacsorákat, októberben például egy New Yorkban lévő jemeni étteremben falatozott hetven-nyolcvan tagja. Itt került terítékre főtt birkaszem, amelyet juhfejben szolgáltak fel, azt is jól megpárolva.

A klub vezetői senkit sem kényszerítenek még kóstolásra sem, nemhogy “maradéktalan” étkezésre – pláne repetázásra -, de persze mindenkit bátorítanak az ízkalandra. A gasztronauták között akad bankártól művészig, újságírótól orvosig mindenféle “népség”, legalább oly színes a tagpaletta, mint az étlaptár – írta a The Daily Telegraph című brit lap.