fotó: pixabay.com

Várják a hétvégi BabaMama és KidExpón

Várják a hétvégi BabaMama és KidExpón

Szakmai és ismeretterjesztő előadásokkal, a családok mindennapjait megkönnyítő szolgáltatásokkal és sok játékkal várják a hétvégén a Budapest Arénában a BabaMama Expo és KidExpo szervezői a közönséget.

A gyermektervezéstől a hároméves korig terjedő időszak legfontosabb kérdéseivel és leghasznosabb termékeivel várja idén is a családokat a kiállítás, ahol a helyszínre kitelepülő szakértők személyre szabott tanácsokkal is segítik a szülőket a várandósság alatti étkezés és sportolás, a szülés, a bababiztonság, az altatás, a szoptatás, a hozzátáplálás és a mozgásfejlődés témaköreiben – olvasható a szervezők közleményében.

A színpadi programok között az anyatejes táplálással kapcsolatos tényekről és tévhitekről a Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnöke tart előadást, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szakemberei pedig a biztonságos internethasználatról beszélnek.

A Családbarát Magyarország Központ standjánál a gyerekek megfelelő fejlődéséről tájékozódhatnak az érdeklődők, a Családtámogatási Kalkulátor segítségével bárki megtudhatja, milyen állami támogatásokra jogosult, a Kopp Mária Intézet pedig szakmai kiadványokkal, aktivitásokkal és kérdőíves kutatással készül. A nagyobb gyerekeket és szüleiket a KidExpo kalandparkjában várják, ahol lesz arcfestés, életnagyságú mesehősök, utazó planetárium, karácsonyi kézműves foglalkozás és sípálya is.

A MeseCentrum Olvasósarok asztalánál személyre szóló könyvtanácsadást tartanak korosztály, téma, műfaj és igény szerint szülőknek és gyerekeknek.

A színpadi programokon az ételintoleranciáról, a sport jótékony hatásairól és a szájápolásról, az okoseszközök és képernyőidő szabályozásáról tartanak előadásokat, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat mozgó fogászati rendelőjében pedig szájüregi és fogászati szűrésen lehet részt venni. A részletes program az esemény honlapján olvasható.