Nyaralás háziállatokkal

Végre elérkezett a szabadság, a bőröndök is lassan becsomagolva, ám még mindig nem tudja, mi is legyen házikedvencével? Sok család számára jelent problémát, hogy a kutyus vagy a cica is velük tartson-e, vagy jobb számára a megszokott környezet. Abban az esetben, ha nem tudja kire bízni az állatot, érdemes már a szálláshely keresésekor gondolnia erre, hiszen számos olyan apartman, szálloda, vendégház várja a turistákat, ahová a kedvencek is elvihetőek. 

A fressnapf.hu azt javasolja a gazdiknak, hogy minden esetben a kedvenc igényeinek leginkább megfelelő mellett döntsenek. Ha van, aki ellássa a nyaralás napjain a kutyát, cicát, akkor könnyen lehet, jobb neki otthon maradni. De mi a helyzet akkor, ha csak úgy tudja biztonságban négylábú társait, ha Önnel tartanak? Lássuk, milyen felszerelésekre lesz szüksége ahhoz, hogy kedvence ne szenvedjen semmiben sem hiányt a nyaralás ideje alatt sem!

Kutya az autóban

Az autó kétségtelenül a legkényelmesebb utazáshoz, s hogy kutyusa számára is az legyen, mindenképpen gondoskodnia kell arról, hogy ne csak a nyaralóhelyre megérkezve legyen meg mindene, hanem már az autóban is. Fontos a biztonság, mind a kisállat, mind a sofőr számára, így ha kedvence nem gyakorlott az autós utazásban, akkor érdemes szállítóboxban elhelyezni, amit a hátsó ülésen akár biztonsági övvel rögzíthet is. Ha túl meleg van ehhez, vagy az állat képes nyugodtan maradni menet közben, akkor beültetheti szállítóeszköz nélkül is a kocsiba, de érdemes üléshuzatot, vagy egyéb textíliát alátenni, különben valószínűleg meggyűlik majd a baja a rengeteg kutyaszőrrel.

A pihenés rendkívül fontos, és a kutya is igényli. Bár menet közben az AniOne önitató segítségével ihat az állat, de mégiscsak kényelmesebb neki ezt az autón kívül megtennie. A friss víz, és némi étel mindenképpen jól jönnek a pihenés perceiben, javasoltak a száraztápok, hiszen ezek garantáltan nem fognak megromlani.

Az etetéssel óvatosnak kell lenni, ugyanis egyes kutyusok gyomra nehezen viseli az utazást, és a vele járó stressz sem éppen gyomorbarát, így felnőtt kutyánkat csak akkor etessük útközben, ha tudjuk, hogy ez nem okoz neki problémát. Néhány jutalomfalatot is ajánlott magunkkal vinni, hogy a kutyust megjutalmazzuk, ha okosan viselkedik az úton. Ha a Premiere Dog MeatSandwich mellett teszi le voksát, kedvence biztosan hálás lesz érte.

Utazás cicussal

Ha a bársonytalpú kis barát is a családdal tart, kicsit több odafigyelésre lesz szükség, mint a kutya esetében. A szállítóbox elengedhetetlen, és hogy ne üsse meg magát a kicsi még véletlenül se, kibélelhető számára a Fit+FunWanda típusú, kifejezetten cicák számára készült takaróval. Fontos, hogy a macska kényelmesen el tudjon helyezkedni a boxban, tehát érdemes méretes darabot választani. A Fressnapf javasolja, hogy cicával is néhány óránként tartson pihenőt, amikor kiveszi a szállítóból.

Az úti itató, vagy az AniOne önitató hasznos lehet cicák számára is, ha pedig valami finomsággal jutalmazná kedvencét, akkor a Fit+Fun cicasnack egy jó választás. Rendkívül fontos, hogy amikor kiszállnak a gépjárműből, a macskát minden esetben nyakörv, vagy hám használatával vigye magával. Mivel a cicák teste sokkal apróbb, mint egy kutyáé, így számára a hám kényelmesebb megoldásnak bizonyul. A MoreForPets cicahámok amellett, hogy gondoskodnak teste biztonságos tartásáról, a kétsoros kialakításnak köszönhetően garantálják, hogy a macska nem tud majd kibújni belőle. A hámra csatolható pórázt ízlésének megfelelően variálhatja.

A macskákról köztudott, hogy másznak, ugrálnak, és rendkívül fürgék. Érdemes tehát még az utazás előtt a nyakörvre, vagy a hámra címtartót is elhelyezni, hogy ha meglépne a nyaralás hevében az állat, akkor megtalálója eljuttathassa az aggódó gazdikhoz. A mikrochippel történő jelölés is nagyon hasznos, hiszen azt nem tudja elveszíteni az állat.

Egészséges bunda nyáron is

Kutyákra és cicákra is számos élősködő leselkedik a szabadban, így ha nem egy kullanccsal, vagy egyéb kellemetlen bundalakókkal szeretne hazatérni, érdemes már az utazás előtt gondolni kedvence védelmére. A FrontlineCombo cseppek használata után már 24 órával megkezdődik a védettség kialakulása. Természetesen választhatja a hatóanyagot nyakörv formájában is, kutyusok számára például a Kiltix kullancs-, és bolhairtó nyakörv egy jó választás, melyet többféle méretben be lehet szerezni. 

Kapcsolódó cikkek