gyerekek (illusztráció), fotó: pixabay.com

Meglepetéssel készül a BKK a gyermeknapra

Meglepetéssel készül a BKK a gyermeknapra

A gyermeknap alkalmából május utolsó hétvégéjén a legfiatalabbak hangja szól a nagykörúti villamosokon, vasárnap pedig a Lánchíd-piknikre várják a gyerekeket. Erről tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken a médiát.

Május utolsó hétvégéjén olyan szövegek tájékoztatják a 4-es és a 6-os villamos utasait arról, hogy melyik megálló következik, amelyet gyerekek mondtak fel – olvasható a közleményben.

Vasárnap szabadtéri programokkal várják az érdeklődőket a második Lánchíd-pikniken délelőtt 10 órától este 20 óráig.

A tájékoztató szerint délelőtt a gyereknap alkalmából a Lánchíd pesti oldalán felállított színpadon zenés, interaktív gyerekműsorok lesznek, emellett óriásbuborék-show és gyereksarok várja a kicsiket. Lesznek koncertek, emellett a szervezők reformkori ruhatörténeti bemutatót is tartanak. A levéltár hídtörténeti kiállításának köszönhetően az érdeklődők megismerhetik Magyarország egyik legfontosabb kulturális örökségének és jelképének történetét, egyúttal próbára tehetik a tudásukat, valamint szakemberek csoportos, vezetett sétákon avatják be a híd történetébe a látogatókat.

A rendezvény idejére lezárják a közúti forgalom elől a hidat, így azt a résztvevők teljes szélességében birtokba vehetik.

Kapcsolódó cikkek