Kezdődhet a nyaralás!

Kezdődhet a nyaralás!

nyaralásNyolcezer belügyi dolgozó nyaralhat családjával az Erzsébet-programban hétfőn meghirdetett pályázat keretében különböző állami üdülőkben.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, munkatársaik – köztük a rendőrök, valamint a katasztrófavédelemben és a büntetés-végrehajtásban dolgozók – megbecsülését akarják kifejezni a 400 millió forintos keretösszegű pályázattal. Elmondta, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pályázatára július 6-áig lehet jelentkezni, az eredményről pedig legkésőbb július 13-áig kapnak értesítést. A belügyi dolgozók és családjuk állami tulajdonú üdülőkben, köztük volt megyei önkormányzati nyaralókban pihenhetnek; ezek listája és a pályázati adatlap a www.erzsebetprogram.hu oldalon érhető el.

A pályázati önrész – amelyet különböző szempontok alapján a munkáltató akár át is vállalhat – 14 évesnél idősebb családtagok esetében tízezer, 3-14 év közötti gyerekeknél ötezer forint, a 3 évesnél fiatalabbak számára pedig a nyaralás ingyenes. A pályázatok elbírálásánál előnyt élveznek azok, akinek havi illetményük nem haladja meg a bruttó háromszázezer forintot, valamint a gyermeküket egyedül nevelők, továbbá a két gyereknél többet nevelő belügyi dolgozók, valamint azok, akik kiemelkedő munkateljesítményt nyújtanak. A kiosztott tájékoztató anyag szerint az elbírálás automatikus, vagyis aki megfelel a feltételeknek, az “sikeres pályázóvá válik a keretösszeg kimerüléséig”. A nyertes pályázók jövő nyár végéig élhetnek a lehetőséggel, amely a gyakorlatban 4-7 éjszakás üdülést jelent.