illusztráció, fotó: pixabay.com

Új iparági szolgáltatás indul üdülőhely-fejlesztések sikerre viteléhez

Új iparági szolgáltatás indul üdülőhely-fejlesztések sikerre viteléhez

Az üdülőhelyi ingatlanfejlesztések területén főképp hazai, de a közép- és dél-kelet európai régiókra is koncentrálva a Resort Financing Solutions (RFS) révén közvetett finanszírozási megoldásra nyílik lehetőség, ugyanis az a már jól bevált, helyi és nemzetközi referenciákkal alátámasztott módszerrel tud hozzájárulni a projektek sikerességéhez.

A Horwath HTL – amit Gomola Marius irányít – a legnagyobb nemzetközi szállodaipari tanácsadó hálózat és egyben legrégebbi hazai szereplője, valamint Hegyi J. Attila, a bükfürdői Birdland Golf Club & Spa Resort alapítója és korábbi elnöke célkitűzésük szerint megoldási javaslataikkal a tervezés fázisában lévő vagy már megkezdett üdülőhely-fejlesztési projektek professzionális támogatását kívánják elősegíteni. Az RFS aktív értékesítési tevékenysége pedig hiánypótló a régió turisztikai ingatlanfejlesztés üzletágban.

“Az ingatlanok eladása a sikeres üdülőhely-fejlesztés egyik alappilére. Az RFS megoldásaival végig kísérjük a beruházás teljes folyamatát a stratégiai tervezéstől, a fejlesztési koncepción át a finanszírozási alternatívákig. Mivel levesszük az ingatlan eladások terhét a fejlesztők válláról, ezzel az aktív szerepvállalással közvetlenül hozzájárulunk a pénzügyi források egy meghatározó részének megteremtéséhez”

– mondta Gomola Marius, aki maga is négy kontinensen szerzett üdülőhely-fejlesztési tanácsadó tapasztalatot. Így már a bankok is nyitottabbak a finanszírozásra, mivel a vevők bevonásával további biztosítékot látnak a fejlesztés a megvalósulásra.

Kiemelte még, hogy az RFS nem ingatlanügynökség, hanem változatos megoldásokat kínál mind a fejlesztők, mind azok számára, akiknek fontos, hogy második vagy harmadik ingatlanjukat szabadidő eltöltésére, egy új életforma megvalósítására, akár befektetésként is kamatoztathassák.

“Vonzó jövőkép, az egymáshoz rendszerben kapcsolódó elemekből álló átgondolt fejlesztési koncepció, de a potenciális ügyfelek által jól ismert hotelbrandek nélkül az egyes resortokban megvalósuló ingatlanértékesítés legfeljebb részsikereket érhet el”

– tette hozzá Hegyi J. Attila.

illusztáció, fotó: pixabay.com

“Mindezt azokra a személyes tapasztalatokra alapozva tudom mondani, melyeket a bükfürdői Birdland Golf Club beruházás keretében létrejött ötcsillagos Radisson Birdland Resort & Spa Hotel és Birdland Villapark fejlesztések során szereztünk. Ez nem csak az első ilyen típusú, de az eddigi egyetlen olyan sikeres (golf)resort fejlesztés, ami rekordidő alatt és rekord áron valósította meg az üdülőhelyi ingatlanértékesítéseket Magyarországon.”

A közel két évtizedes bükfürdői tevékenységét követően Hegyi J. Attila megalapította a budapesti Academy City Golf Clubot, majd az elmúlt tíz évben Dél-Spanyolországban volt alkalma az ottani golfüdülőhely-fejlesztésekben és a golf & club menedzsmentben további nemzetközi tapasztalatokra is szert tenni.

Kapcsolódó cikkek