fotó: pixabay.com

Új fejezet nyílik a magyar-libanoni agrár-külkereskedelmi kapcsolatokban

Új fejezet nyílik a magyar-libanoni agrár-külkereskedelmi kapcsolatokban

Kétoldalú egyeztetést folytatott Nagy István agrárminiszter a Libanoni Köztársaság agrárminiszterével Budapesten, az Agrárminisztériumban. A felek mezőgazdasági együttműködésről szóló tárcaközi egyetértési szándéknyilatkozatot is aláírtak, valamint megnyitották az első Magyarországon rendezett libanoni termékbemutatót.

“Nagy István és Ghazi Zeaiter a jövőbeni mezőgazdasági együttműködési lehetőségekről egyeztetett. Többek között agrár-külkereskedelemmel, agrárkutatás-fejlesztéssel és agrárszakképzéssel kapcsolatos kérdések kerültek napirendre.

A felek tárcaközi egyetértési szándéknyilatkozatot írtak alá, amely a kétoldalú agrárkereskedelem fejlesztéséről, a mezőgazdasági információcseréről, a magánszektor mezőgazdasági befektetéseinek ösztönzéséről, valamint az állattenyésztésre vonatkozó együttműködés kiterjesztéséről szól.

Nagy István hangsúlyozta:

“Libanon hazánk kiemelten fontos partnere a Közel-Keleten, az a törekvésünk, hogy a két ország üzleti és szakmai kapcsolatai tovább fejlődhessenek.”

Elmondta, hogy a magyar-libanoni agrár-külkereskedelmi kapcsolatok fordulóponthoz érkeztek. Az egyeztetést követően Nagy István és Ghazi Zeaiter megnyitotta az első, hazánkban tartott libanoni termékbemutatót, melynek az Agrárminisztérium adott otthont” – olvasható az Agrárminisztérium közleményében.

Kapcsolódó cikkek