Minden hely foglalt a repülőtéri parkolóban

Minden hely foglalt a repülőtéri parkolóban

Az összes internetes előfoglalási hely elkelt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér pakolóiba a húsvéti hétvégére, a repülőtér üzemeltetője az ünnepek alatt napi 44 000-46 000-es utasforgalomra számít.

A Budapest Airport kedd közleménye szerint nem csak a magyarok utaznak el külföldre, de a következő napokban sok külföldön dolgozó magyar is hazalátogat a húsvét alkalmából, így a be- és kiutazó forgalom is megugrik majd. Az előrejelzések szerint akár 44 000 – 46 000 utast is kiszolgálhat a Budapest Airport ezeken a napokon.

“Már csütörtöktől erősödik a forgalom, pénteken még többen kelnek útra, szombaton átmeneti csökkenés várható, vasárnap és hétfőn pedig újra nagy forgalomra kell számítani”

– írták.

Az üzemeltető felhívta a figyelmet arra, akinek nincs előzetes foglalása a parkolóba, annak érdemes a megszokottnál korábban indulni a repülőtérre, hogy a járat indulása előtt akár két és fél, három órával korábban kiérjenek oda. A Budapest Airport megerősített szolgálatot tart a parkolókban és a terminálon is, emellett csütörtökön üzembe állítanak egy újabb utasbiztonsági ellenőrző folyosót a 2A terminálon, így már 16 folyosón zajlik majd az utasok ellenőrzése.

Kapcsolódó cikkek