Már készülnek az új motorok gyártására

Már készülnek az új motorok gyártására

Nagy ütemben zajlanak Szentgotthárdon az előkészületek a gyártó- és szerelősorokon az új háromhengeres 1,2 literes turbó benzines motor gyártására, amely az év végén kezdődik. Erről beszélt Kaszás Zoltán, az Opel Szentgotthárd Kft. szóvivője.
Ezt a motort a meglévő gyártásba fogják “integrálni”, a jelenlegi motorokkal párhuzamosan gyártják majd.

A szóvivő kiemelte, hogy az átépítési munkálatokat főként saját szakembereik, mérnökeik, karbantartóik végzik, akiknek tudására és motorgyártási tapasztalataira építenek és munkájukra hosszú távon is igényt tartanak.

“Az Opel szentgotthárdi motorgyárában az elmúlt években a termelés volumene és ehhez kapcsolódva a pénzügyi mutatók is csökkentek”

– mondta Kaszás Zoltán.

Szavai szerint ennek egyik oka az ő gyártósoraikon készülő motortípusok iránti piaci igény csökkenése, a dízelmotorok iránti kereslet visszaesése.

“Az autópiac állandóan átalakul, a hagyományos autótípusok helyett a piac inkább a szabadidő-autók, úgynevezett SUV-ok felé tolódott, ez kihatással volt a szentgotthárdi termelésre is”

– mondta, majd hozzátette,

számukra a jövőt egyértelműen az új turbó motor gyártása jelenti, amely a PSA csoport legfontosabb benzines motorja, aminek köszönhetően az új tulajdonosok biztos alapokra helyezték a szentgotthárdi gyár jövőjét.

A jelenleg mintegy ezer embert foglalkoztató Opel Szentgotthárd Kft. 2016-ban még 629 ezer motort gyártott, 2017-ben 486 000-et, 2018-ban pedig 313 000-et, a cég nettó árbevétele 2016-ban 171 millió euró, 2017-ben 150 millió euró, 2019-ben pedig 119 millió euró volt.

Kapcsolódó cikkek