Többet keresnek az ingatlanközvetítők ennél a cégnél

Többet keresnek az ingatlanközvetítők ennél a cégnél

A Duna House cégcsoport franchise hálózata az előzetes adatok szerint 2,81 milliárd forint ingatlanközvetítési jutalékot ért el a második negyedévben az egy évvel korábbi 2,65 milliárd forint után, a saját irodák jutalékbevétele 478 millió forint volt a tavalyi 471 millió forint után.

A cégcsoport keddi tájékoztatása szerint a franchise szegmens magyarországi jutaléka elérte a 2,3 milliárd forintot a második negyedévben, ami 5,1 százalékkal több, mint a tavalyi azonos időszakban. A növekedést az irodák számának bővülése is segítette. Csehországban a jutalék 49,7 százalékkal nőtt éves szinten, Lengyelországban pedig 5,8 százalékkal.

A saját irodák jutalékbevétele Magyarországon éves szinten 10,2 százalékkal, Csehországban 32,4 százalékkal nőtt, a lengyel saját irodák jutalékbevétele viszont 25,0 százalékkal csökkent.

A cégcsoport hitelvolumenje elérte a 46,7 milliárd forintot a második negyedévben, ami 96,4 százalékos éves növekedés. Lengyelországban 241,4 százalékkal 30,9 milliárd forintra bővült a cégcsoport részéről közvetített hitelvolumen, Magyarországon pedig 6,9 százalékkal 15,7 milliárd forintra.

A magyarországi családtámogatási programok július 1-től történő kibővítése miatt a lakóingatlan-tranzakciók jelentősen visszaestek júniusban, így különösen jónak mondható a cégcsoport hálózatainak növekedése – áll a Duna House közleményében.

Kapcsolódó cikkek