Öt cég sugározhat az új frekvencián

Öt cég sugározhat az új frekvencián

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság pályázaton, összesen több mint nettó másfél milliárd forint értékben, sikeresen értékesítette a 26 GHz-es frekvenciasávot.

A pályázatra öt szolgáltató adta be a jelentkezését: a Telenor Magyarország Zrt., a Magyar Telekom Nyrt., a GTS Hungary Távközlési Kft., a Magyar Villamos Művek Zrt., a Vodafone Magyarország Zrt. Valamennyien sikeresen pályáztak, azaz frekvenciatartományhoz jutottak a 26 GHz-s sávon belül.

Az NMHH a tavalyi év végén írt ki pályázatot a 26 GHz-es frekvenciasáv értékesítésére. A hatóság elsődleges célként fogalmazta meg, hogy a rendelkezésre álló véges erőforrás, a frekvenciakapacitás hatékonyan hasznosuljon, valamint ösztönzően hasson a szolgáltatók által tervezett hálózatfejlesztésekre.  A sáv alapblokkjai a legkorszerűbb, harmadik és negyedik generációs mobilszolgáltatások hálózatának kiépítését támogatják, illetve más adatátviteli összeköttetések kiépítésére alkalmasak. A nyertes szolgáltatók 15 évig használhatják az elnyert jogosultságokat.

Kapcsolódó cikkek