Rekordforgalom a Poli-Farbe festékgyárnál

Rekordforgalom a Poli-Farbe festékgyárnál

festék

A magyar vásárlók 15 éve költöttek annyit falfestékekre, lazúrokra és zománcokra mint 2013-ban, tovább szűkült a 23 milliárd forintosra becsült festékpiac. A szektor forgalmának kétharmadát három nagyvállalat adja, közülük a Poli-Farbe kategóriájában az utolsó magyar tulajdonban lévő gyártó cég.

A bócsai vállalat 8,051 milliárd forintos forgalmat ért el tavaly, szemben a 2012-es 7,334 milliárddal, az export a teljes forgalomnak mintegy 8 százalékát adja. A vállalat termelése emelkedett: tavaly 37 670 tonna festéket állítottak elő a magyar, a szlovák és a román piacra, míg 2012-ben 36 944 tonnát.

A közlemény idézi Szabó Antalt, a Poli-Farbe Vegyipari Kft. ügyvezetőjét, aki elmondta: a magyar vásárlók még mindig inkább szakkereskedésekben vásárolnak festéket, s számítanak az eladáshelyi tanácsadásra. Hozzátette: a forgalom a hatékony kereskedelmi és marketingstratégia, illetve termékek kedvező ár-érték arányának köszönhetően nőtt, pedig a festékboltokat és a nagyáruházakat is csökkenő vásárlási kedv jellemezte. A Poli-Farbe a hipermarketekben és a barkácsáruházakban új célcsoportokat is elért, ebben az értékesítési csatornában 212 értékesítési pontra szállít a cég és 14 százalékkal növelte forgalmát.

A vállalat 2011-ben létrehozta a Pannon Festék Hálózatot, amihez azóta 92 vállalkozás 130 üzlete csatlakozott. A kiskereskedelmi összefogás azzal a céllal jött létre, hogy az egységes kommunikáció elősegítse a magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások, illetve a hazai festékek térnyerését. A koncepció sikerét igazolja, hogy valamennyi partner dinamikus növekedésről tudott beszámolni a keresletcsökkenés ellenére.

A Poli-Farbe Kft. a Pannon Festék Hálózaton belül tonnában 6,5 százalékos, forgalomban 16 százalékos növekedést ért el.

A közlemény szerint a cég több környezetkímélő beruházást is megvalósított, amelyekkel újabb termékfejlesztéseket, illetve hatékonyabb működést tudnak megvalósítani a festék- és hőszigetelési piacon: a pacsai polisztirol gyárukat tavaly egy 1200 négyzetméteres raktárhelyiséggel, illetve korszerű gyártóberendezésekkel bővítették mintegy 110 millió forintos beruházás keretében. A bócsai telephelyen átadtak egy 2200 négyzetméteres gyártó- és raktárcsarnokot mintegy 200 millió forint értékben, s új laboratóriumot is építettek 42 millió forintból, amelybe innovatív technológiát telepítettek, köztük a legújabb színmérőket és UV-kamrákat.

A Poli-Farbe 2014-ben az előző évet meghaladó, egyszámjegyű forgalomnövekedést tervez, és folytatja a termékfejlesztéseket.

A 100 százalékban magyar tulajdonú vállalat 22 éve működik, mintegy 230 dolgozót foglalkoztat. A Poli-Farbe a Magyar Olimpiai Bizottság arany fokozatú támogatója.

Kapcsolódó cikkek