Indexcsökkenéssel nyitott New York december 11-én

Indexcsökkenéssel nyitott New York december 11-én

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés pénteken az amerikai értékpapírpiacokon az új gazdaságösztönző csomag washingtoni elfogadásával szemben felmerült kételyek miatt.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,04 százalék, az S&P-500 index 0,50 százalék, a Nasdaq Composite index 0,56 százalék csökkenéssel kezdte a pénteki kereskedést. A piacokat megterheli még a munkanélküli segélykérelmek vártnál nagyobb, múlt heti növekedéséről közzétett adat is. A pénteki árfolyamcsökkenésből elsősorban azok a papírok vették ki a részüket, amelyek a leginkább megérzik az ösztönző csomagtól várt fellendülés elmaradását. A Boeing, a 3M papírok fél százalékkal gyengültek a kezdés előtt a tőzsdén kívüli forgalomban, a Wells Fargo és a JPMorgan Chase bankok részvénye egy százalékkal csökkent.

Nyolc százalékkal erősödött viszont a Walt Disney részvénye a tőzsdén kívüli forgalomban az új műsorokról tett bejelentésének köszönhetően. A Netflix részvénye viszont egy százalékkal csökkent.

Az olajár vegyesen alakult pénteken és heti nyereség előtt áll. A WTI ára 0.21 százalékkal állt magasabban az amerikai piacok nyitásakor a nemzetközi kereskedelemben hordónként 46,88 dolláron, a Brent pedig 0,04 százalékkal alacsonyabban 50,23 dolláron. A WTI a héten 1,3 százalékkal, a Brent 2,0 százalékkal emelkedett.
Az eurót 0,07 százalékkal jegyzik gyengébben 1,2127 dolláron, az arany spot ára 0,05 százalékkal emelkedett unciánként 1837,65 dollárra.

Kapcsolódó cikkek