Hódít a digitális deviza

Hódít a digitális deviza

Emelkedő kék nyílMagyarországon is hódít a digitális deviza, amelynek az utóbbi évben csaknem négyszeresére ugrott az árfolyama, és már többet kell fizetni érte, mint egy uncia aranyért. Ezt írja csütörtöki számában a Népszava.

A kriptopénzként, internetes vagy digitális devizaként ismertté vált bitcoin árfolyama január elején drámai mértékben zuhant, azt követően viszont 1200 dollár fölötti szintekre emelkedett a bitstamp.net bitcointőzsdén.

A cikk azt is megemlítette, hogy a bitcoin a bűnözők fizetőeszközeként vált ismertté, és utalt a vonatkozó jegybanki és felügyeleti intésekre is.

Magyarországon 30-40 cég fogadja el fizetőeszközként az internetes devizát. Nyilatkozott a lapnak Debreczeni Barnabás, a MrCoin társaság alapítója és vezetője, és elmondta, hogy jelenleg ez az egyetlen magyar cég, amelyen keresztül a vásárlás megtehető.

Mint írják, az árfolyam-növekedésre alapozva sokan alternatív befektetési formának tekintik a bitcoint, az utóbbi időben különösen a 50-es korosztály érdeklődése nőtt iránta.

Kapcsolódó cikkek