illusztráció, fotó: pixabay.com

Több mint 160 egyedülálló szülő talált már munkát az Egyszülős Központ segítségével

Több mint 160 egyedülálló szülő talált már munkát az Egyszülős Központ segítségével

A központ három éve indította el az egyedülálló szülők munkaerőpiaci elhelyezkedését segítő ingyenes programját, amelynek részeként tanácsot adnak az önéletrajz és a motivációs levél megírásához, valamint a sikeres állásinterjúhoz. Konkrét állásközvetítéssel is segítik a szülőket, az elhelyezkedésük után pedig hat hónapig utánkövetik őket a munkavállaló és a munkaadó szempontjából is.

Konkrét állásközvetítéssel is segítik a szülőket, az elhelyezkedésük után pedig hat hónapig utánkövetik őket a munkavállaló és a munkaadó szempontjából is.

A program 2019-es indulása óta 452 egyedülálló szülőnek segítettek az elhelyezkedésben, közülük 162-nek talált a központ állást, és 189 céget vagy vállalatot vont be a programba.

Az Egyszülős Központ – a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnél koordinált – INCORPORA Programhoz csatlakozva biztosítja az egyszülős családok számára a támogatást. A budapesti Egyszülős Központ 2018 májusában nyílt meg, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő. Az elmúlt több mint három évben a központ több mint hetvenféle szolgáltatásával mintegy 26 000 családot ért el. Magyarországon ma több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevel, az egyszülős családok száma körülbelül 300 000.

Kapcsolódó cikkek