Őrzi pozícióit a Magyar Telekom

Őrzi pozícióit a Magyar Telekom

Hozzátette, hogy a Magyar Telekom kkv-piacról származó tavalyi bevétele mintegy 85 milliárd forint volt, ezen belül az informatikai bevétel 500 millió forint feletti szintet ért el. A társaság ez utóbbi területen elsősorban a dinamikusan bővülő, felhő alapú szolgáltatásokra koncentrál, itt az előfizetők száma már 11 ezer körüli.

Kérdésre válaszolva elmondta: 2012-ben a várakozások szerint a kkv-szektorból származó távközlési bevételek kissé csökkennek, miközben az informatikaiak nőnek.

Középtávon a vezetékes és a mobil hangpiac némileg lassulva, de csökkenő bevételeket hoz, miközben a mobilinternet és adatforgalom nagyon gyorsan, éves szinten 20 százalékkal nő a kkv-szektorban. A vezetékes internet és a dedikált vonalakon történő adatátvitel stagnál – tette hozzá.

A felmérések szerint a kkv-szektor különböző szegmenseiben a vezetékes hangpiacon a Magyar Telekom részesedése 58-67 százalék közötti, legerősebb a mikro vállalati szegmensben, ahol kétharmados a részesedése.

A mobil hang és a kisképernyős mobil internet területén a cég részesedése 55-63 százalék közötti, míg vezetékes és a nagyképernyős internet esetében 48-54 százalék. A nem internetes, dedikált vonalakon történő adatátviteli piacon 50 százalék feletti a társaság részesedése.

A Magyar Telekom megbízásából a Bell Research által végzett kutatás során a maximum 249 alkalmazottat foglalkoztató vállalkozást tekintették kkv-nak, Magyarországon 300-330 ezer ilyen vállalkozás van.

Kapcsolódó cikkek