fotó: pixabay.com

Komplex vállalkozásfejlesztést hajtottak végre egy mezőtúri telephelyen

Komplex vállalkozásfejlesztést hajtottak végre egy mezőtúri telephelyen

Komplex, 260 millió forintos fejlesztést hajtott végre mezőtúri telephelyén a LEDFAK Gyártó és Szereléstechnikai Kft., amely a beruházásra csaknem 182 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (Ginop Plusz) pályázatán. Ezt közölte az áramelosztó, szabályozó készülékek gyártásával foglalkozó cég.
A beruházásnak köszönhetően a vállalkozás mintegy százötven munkahelyet tud megőrizni.

A projektben a vállalkozás mezőtúri telephelyén 569 négyzetméteres raktárépület épült, emellett 50 kilowatt (kW) teljesítményű napelemes rendszert, valamint 32 kilowatt (kW) teljesítményű levegő-víz hőszivattyús rendszer telepítettek. A közlemény szerint a két rendszer a telephely energetikai költségét mintegy 30 százalékkal csökkenti.

Fazekas László, a cég ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy a fejlesztés súlypontja a kábelkonfekcionálási tevékenységük bővítése, kiterjesztése volt.

Ezt a célt sikerült is elérni, hiszen új csarnokkal bővültek, új technológiát tudtak bevezetni a gépbeszerzésekkel.  Megjegyezte, hogy a digitalizáció területén is jelentős fejlesztéseket hajtottak végre. Az 1995-ben alakult magyar tulajdonú vállalkozás elsősorban német és osztrák vevőknek gyárt bérmunkában elektrotechnikai termékeket, így kábelkonfekciókat, transzformátorokat, fojtókat, kapcsolókat, mágnestekercseket, érintkezőelemeket, építőegységeket.

A LEDFAK Gyártó és Szereléstechnikai Kft. tájékoztatása és a nyilvános cégadatok szerint a társaság értékesítésének nettó árbevétele tavaly 1 milliárd 370 millió forint volt, 2022-ben több mint 1 milliárd 254 millió forint.

A cég adózott eredménye tavaly 154 millió forint volt, egy évvel korábban csaknem 324 millió forint. Az adott évben az eredményromlás a bérköltség növekedéséből adódott – jelezték.

Kapcsolódó cikkek