Hat kategóriában díjazta pénzügyi partnereit az EXIM

Hat kategóriában díjazta pénzügyi partnereit az EXIM

A Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (Mehib) intézménypárosa idén is díjazta együttműködő pénzügyi partnereit, az elmúlt év közös sikerei és eredményei alapján. Ezt közölte hétfőn a pénzintézet.

A 2019-es év sikeres munkájának elismeréséül a közlemény szerint idén hat kategóriában adtak díjat a pénzintézeti partnereknek.

Az Év Bankja 2019 címet a Raiffeisen Bank Zrt.-nek ítélték oda, amely a tavalyi évben a legnagyobb volumenben helyezett ki Eximbank részéről biztosított forrást a magyar vállalati szektornak.

Az év kkv-finanszírozója 2019 elismerésben az MKB Bank Zrt. részesült,  a kkv szegmens részére folyósított legmagasabb, 2019-es finanszírozási volumenért.

Az év lízing cége 2019 a Budapest Lízing Zrt. lett, amely – 2018-hoz hasonlóan – tavaly is a legkiemelkedőbb eredményt érte el a refinanszírozott lízing ügyletek kihelyezésében.

A Mehib 2019 díjat a Takarékbank Zrt. vette át, az EXIM exportvevő-biztosítási szolgáltatásainak alkalmazásában, és így a magyar exportőrök nemzetközi színvonalon nyújtott pénzügyi kiszolgálásban végzett törekvéseiért.

Az EXIM díj 2019-et az UniCredit Bank Hungary Zrt. nyerte el, amely az elmúlt évek munkájának eredményeképpen a legnagyobb volumenű refinanszírozott EXIM portfóliót kezelte 2019 végén.

Az Urbán Zoltán díjban, amely az EXIM 2017-ben elhunyt vezérigazgatójának emlékére, az ő szellemiségének továbbvitelére alapított, az év exportbankárjának dedikált egyéni díj, Sára László, a Budapest Bank Zrt. támogatott finanszírozások csoportvezetője részesült, az EXIM refinanszírozott konstrukcióinak sikereiben végzett egyéni tevékenységért és személyes hozzájárulásáért.

Kapcsolódó cikkek