fotó: pixabay

Díszpapírtasakgyártó üzemet adtak át Mezőkövesden

Díszpapírtasakgyártó üzemet adtak át Mezőkövesden

A Kézmű-Erfo-Főkefe cégcsoport beruházása mintegy 80 millió forintba került, az üzem 95 embert foglalkoztat, köztük 93 megváltozott munkaképességűt.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára az avatáson azt mondta: a kormány 2010-től arra törekszik, hogy az emberek megélhetésének középpontjában a munka legyen, olyan legyen a társadalom és a gazdaság, hogy mindenki munkából tudhassa eltartani magát.

Úgy fogalmazott, a cél az, hogy “segély helyett munka legyen”, a mostani járvány idején is a munka köré kell szervezni a megélhetést.

Arról is beszélt, hogy Magyarországon több mint 4,5 millióan dolgoznak a gazdaságban, közülük 155 ezren megváltozott munkaképességűek, az ő akaratuk azonban nem változott meg, magukat is, családjukat is bérből, jövedelemből szeretnék eltartani. Az államtitkár elmondta: a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási rátája ma 44 százalékos, ez 2010-ben mindössze 18 százalék volt, “ettől függetlenül van még előttünk munka”.

Csizi Péter, a cégcsoport ügyvezető igazgatója az avatáson arról szólt, hogy a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. 2007-től van jelen Mezőkövesden. A Társaság a KÉZMŰ- és az ERFO Közhasznú Nonprofit Kft.-vel együtt több mint 9500 embernek biztosít munkát országszerte 140 telephelyen.

A mezőkövesdi üzemben dolgozók számát az év végéig százhúszra kívánják növelni. A gyárban dísztasakokat és díszdobozokat készítenek a világ legjelentősebb márkái számára, míg kisebb részben irodai papírárukat – irodai gyorsfűzőket – gyártanak.

Kapcsolódó cikkek