Tûzoltók dolgoznak a kigyulladt ATV-székház tetején még izzó részek oltásán a fõváros X. kerületében, a Kõrösi Csoma Sándor úton 2018. november 30-án, fotó: Mihádák Zoltán/MTI

Már nincs tűz a tévében, de áram sincs egyelőre

Már nincs tűz a tévében, de áram sincs egyelőre

A délutáni tűzeset miatt pénteken már biztosan nem lesz élő adás az ATV-n, jelenleg nincs áram az épületben. Ezt mondta Németh S. Szilárd, a csatorna vezérigazgatója azután, hogy kigyulladt a televízió székházának teteje a főváros X. kerületében, a Kőrösi Csoma Sándor úton péntek délután.

Az ATV hivatalos Facebook-oldalán közzétett videóban a vezérigazgató elmondta, délután 2-kor kollégái erős füstöt éreztek az épületben, emiatt kiürítették az ATV székházát.

“Az adás még fél óráig ment, majd le kellett kapcsolni az áramot”

– tette hozzá.

Németh S. Szilárd közölte, az épület tetején hegesztettek, amikor

egy szikra elpattant, és emiatt az álmennyezetnél tűz keletkezett, ettől pedig izzani kezdett a mennyezet.

“A tűzoltók eloltották a tüzet, az épület már biztonságos, de még nem lehet bemenni. Jelenleg nincs áram az ATV két épületében, remélhetőleg ez estére megváltozik”

– tudatta.

Németh S. Szilárd úgy folytatta: hazaküldték a riportereket, szerkesztőket, pénteken már biztosan nem lesz élő adás, de remélik, hogy szombaton már minden úgy lesz, “ahogy a műsorújságban szerepel”. Hozzátette, ha péntek este visszajön az adás, akkor felvett és archív anyagokat sugároznak.

Kitért arra is, hogy

nem sérült meg senki, és jelen állás szerint a műszaki berendezésekben sem esett komoly kár.

Felhívta a figyelmet viszont arra: ahhoz, hogy az izzást kezelni lehessen, a tetőt több ponton meg kellett bontani, ezért a székház teteje most “lyukas”.

Kapcsolódó cikkek