forrás: pixabay.com

Idén sem fognak unatkozni a történelem szerelmesei

Idén sem fognak unatkozni a történelem szerelmesei

Huszonöt helyszínen háromszáz programot kínál Szombathelyen augusztus 24. és 27. között a 22. Savaria Történelmi Karnevál, amely Közép-Európa legnagyobb historikus fesztiválja. Ezt közölék a rendezvénysorozat szervezői.
A római kori harcászatot és katonaéletet megidéző legionárius csapatok, a rettenthetetlen gladiátorok, a fegyvereikkel mesterien vívó középkori lovagok, valamint az őseink életmódját és harcászatát megidéző magyar hagyományőrzők korhű jelmezeket öltve szórakoztatják és tanítják a karneválozókat.

A karneválnak, amely a szervezők becslése szerint négy nap alatt 100 000 – 120 000 nézőt vonz a városba, a legnagyobb látványossága minden évben a péntek és szombat esti fáklyás felvonulás, mely során több száz jelmezes vonul végig a belváros utcáin. A résztvevők tógát-tunikát öltve, római polgárként kapcsolódnak be a karneváli forgatagba. A programajánló szerint a széles zenei kínálat mellett ismeretbővítő és szórakoztató előadások, autentikus életmód-bemutatók, gyermekprogramok, orientális táncbemutatók kínálnak gazdag választékot. A legkisebbeket egy varázslatos világ várja a Kalandvárban, mesékkel, bábelőadásokkal, gólyalábasokkal, karneváli mini-felvonulással, kishuszárokkal.

Várja a látogatókat a Borok Utcája, a Sörtér és az Öreg Város Vásárának kínálata is.

Kapcsolódó cikkek