evezős (illusztráció), fotó: pixabay.com

Ők nyerték az evezős ergométeres országos bajnokságot

Ők nyerték az evezős ergométeres országos bajnokságot

A normál súlyúaknál Juhász Adrián, a könnyűsúlyúak között pedig Galambos Péter nyert Székesfehérváron a 30. evezős ergométeres országos-bajnokságon, szombaton.

A Pénzügyőr SE versenyzője, Juhász a mezőnyből egyedüliként ment hat perc alá, ezzel Bácskai Máté (VVCE) és páros társa, Simon Béla (PSE) előtt ért célba. A váciakat erősítő Galambos pedig Tamás Bencét (KEK) és Forrai Dávidot (GYAC) utasította maga mögé.

Juhász elmondta, túlságosan nagy ambíciói nem voltak az eredményével kapcsolatosan, mert többekhez hasonlón ő is elsősorban a két hét múlva esedékes válogatóra készül.

“Nem is ergóztam túl sokat mostanában, de mindenképpen jó visszacsatolása az eddig elvégzett munkámnak a győzelem. Az pedig különösen, hogy nem voltam kihegyezve, mégis egyéni csúcsot húztam”

– mondta, majd hozzátette, 30 évesen már inkább az idősebb versenyzők közé tartozik, akiktől mindig több munkát igényel, hogy fejlődjenek.

A nőknél a normál súlyúaknál Krémer Eszter bizonyult a legjobbnak, az MTK válogatott versenyzője Gadányi Zoltánát (BEE) és Bertus Kittit (KEK) előzte meg. Krémer páros- és klubtársa, Polivka Dóra a könnyűsúlyúaknál nyert, miután magabiztosan végzett Abyd Syham (FEC) és Alliquander Anna (DNHE) előtt.

Krémer Eszter kiemelte, nem sokat készült az ergométeres ob-ra, bár ettől az edzései “nem lettek könnyebbek”.

“Nem hoztunk különösebb formát erre a versenyre, mégis jól ment. Sikerült győzni, ráadásul két másodperccel megjavítottam az egyéni legjobb eredményemet, aminek külön örülök. Bízom benne, hogy ennek majd a szezon közben a vízen is lesz látszata és eredménye”

– mondta.

A kétnapos ob-ra harminc klub közel ezer versenyzője nevezett, az Alba Regia Sportcsarnokban szombaton az igazolt ép és paraevezősök, valamint az egyetemisták mérték össze magukat, míg vasárnap a veterán és az amatőr versenyzők küzdelmeire kerül sor.

Bajnokok:

férfiak:
normál súlyú: Juhász Adrián (Pénzügyőr SE) 5:56.3 perc
könnyűsúlyú: Galambos Péter (Váci VEC) 6:15.3

nők:
normál súlyú: Krémer Eszter (MTK) 6:54.4 p
könnyűsúlyú: Polivka Dóra (MTK) 7:15.4

Kapcsolódó cikkek