Kilenc meccsre eltiltották a kukadobáló jégkorongozót

Kilenc meccsre eltiltották a kukadobáló jégkorongozót

A több szabályt is súlyosan megszegő Garet Hunt kilencmeccses eltiltást kapott a jégkorong Erste Liga fegyelmi bizottságától.
A Brasov Wolves kanadai játékosa azon túl, hogy verekedett a címvédő Sport Club Csíkszeredától elszenvedett 8-1-es vereség alkalmával, kiállítása után a cserepadról egy kukát dobott be a jégre.

A 34 éves játékos a 40. percben Láday Tamással akaszkodott össze – verekedésért mindketten 5+20 perc büntetést kaptak -, majd a fegyelmi testület indoklása szerint a kezdeményező brassói hokis a játékvezetők többszöri felszólítására és fizikai beavatkozásuk ellenére sem fejezte be a “bunyót”. Nem volt hajlandó elfoglalni a büntetőpadot sem, s a játékvezetőknek agresszíven ellenállt. A brassói kispad felé mutogatott az ellenfeleknek, a játékvezető kezéből kiütötte a saját sisakját és kesztyűjét, végezetül pedig egy nagyméretű szeméttárolót hajított a pályára.

Az előző kiírásban döntős Brasov Wolves játékosai közül ugyanezen a találkozón Molnár Zoltán és Albert Zagidullin is 25 perces büntetést kapott fejre-nyakra irányuló támadásért. Az előbbinek két, utóbbinak három meccset kell kihagynia.

A három eset miatt a Brasov Wolves 500, 150, 250 eurós, vagyis összesen 330 ezer forintos pénzbüntetést is kapott. Az Erste Liga alapszakaszában a Brasov 29 pontjával a hatodik a 11 csapatos mezőnyben.

Kapcsolódó cikkek