fotó: pixabay.com

Két újpesti hokisra is hosszú kihagyás vár

Két újpesti hokisra is hosszú kihagyás vár

Hosszú kihagyás vár két újpesti jégkorongozóra, Sam Coattára és Szabó Dánielre, akik csütörtökön sérültek meg a Gyergyói HK elleni Erste Liga-mérkőzésen.

A lila-fehér klub közleménye szerint Coatta olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy ebben a szezonban már nem is léphet jégre, mivel arccsontja jelentősen elmozdult a törés következtében, emellett “a bal szemüreg alapjának stressztörése, a bal arcüregének több oldali törése és az orr többszörös, szintén elmozdulással járó törése igazolódott”.

“Az eddig elkészült vizsgálatok alapján több lemez és csavar segítségével hozzák rendbe arckoponyáját. Mivel sérülése idegeket, és izmokat is érint, sajnos a teljes, maximális felépülés sem garantált jelenleg”

– írta az UTE, amely felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte a gyergyói együttes néhány játékosának sportszerűtlen magatartását.

Coatta sérülését okozó Mike Dalhuisent pénteken négy találkozóra eltiltotta a fegyelmi bizottság, mivel a holland légiós a meccs első percében mindkét kesztyűjét eldobva verekedést kezdeményezett ellenfelével, az esetnél agresszorként lépett fel.

A másik újpesti hokis, Szabó Dániel emlékezetkieséssel járó agyrázkódást szenvedett, miután hátulról érkező ütés nyomán fejével a palánknak csapódott.

Az UTE jégkorongszakosztálya a történtek után felszólította a magyar szövetséget, a Jégkorongozók Érdekvédelmi Szervezetét és az Erste Liga valamennyi szereplőjét, hogy a helyzetet kiemelten kezelve tegyék meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy a versenysorozat biztonságosabb körülményeket teremtsen a játékosok számára. A klub egyúttal javasolja a szabályok szigorítását. A csütörtöki találkozón az éllovas UTE 4-2-re legyőzte a címvédő Gyergyót.

Kapcsolódó cikkek