fotó: pixabay.com

Amerikai csatárt igazolt a DVTK

Amerikai csatárt igazolt a DVTK

Az amerikai Tyler Barrow egyéves szerződést kötött a jégkorong Erste Ligában szereplő DVTK Jegesmedvék csapatával.
A miskolci klub pénteken jelentette be a 25 esztendős csatár leigazolását.

Barrow az előző idényben a brit ligában érdekelt Manchester Storm együttesét erősítette, és 23 mérkőzésen 7 góllal, valamint 6 gólpasszal segítette a negyeddöntőig jutó alakulatot. A támadó kifejezetten ponterősnek számított az amerikai junior ligákban, szinte kivétel nélkül hozta a mérkőzésenkénti egypontos átlagot, a 2016/17-es kiírásban pedig bajnoki címet is ünnepelhetett a USPHL Elite ligában. Junior évei után Wilkes University csapatánál folytatta pályafutását és az itt töltött négy esztendő alatt is pont/meccs átlag feletti statisztikákkal rendelkezett.

A magyar bajnoki címvédő FTC-Telekom pedig azt közölte, hogy speciális szerződést kötött cseh hátvédjével, a 37 esztendős Josef Hraballal, aki majd csak decemberben csatlakozik a csapathoz.

A légiós tavaly novemberben érkezett a zöld-fehérekhez, az alapszakaszban 16, a rájátszásban pedig hat pontot termelt. Az alapszakaszelső Budapest Jégkorong Akadémia HC Kazahsztánból igazolt orosz hátvédet a 30 éves, 190 centis Vitalij Tyeszlenko személyében, míg a Csíkszereda megegyezett Láday Tamással, aki az ötödik szezonjára készülhet szülővárosában.

Kapcsolódó cikkek