fotó: pixabay.com

Hírek jöttek a Jégkorong Erste Ligáról

Hírek jöttek a Jégkorong Erste Ligáról

Szeptember 16-án kezdődik a magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság, az Erste Liga új idénye, amelyre tíz csapat nevezett.

A liga honlapja csütörtökön közölte, hogy az alapszakasz első napján három mérkőzést rendeznek: a kupagyőztes DEAC a magyar bajnok FTC-Telekomot fogadja, az UTE a DVTK-t látja vendégül, a Dunaújváros pedig a BJAHC-val találkozik. Nem kell sokat várni az első derbire, az FTC és az UTE már a második játéknapon, szeptember 18-án összecsap, és ekkor mutatkozik be a FEHA19 is, a Jegesmedvék vendégeként.

Az erdélyi csapatok négymeccses idegenbeli túrával kezdenek, a Gyergyói HK először a DEAC vendége lesz szeptember 20-án, míg a címvédő Csíkszereda a BJA-hoz utazik Káposztásmegyerre 22-én.

A Brassó első ellenfele az új idényben a FEHA19 lesz szintén szeptember 22-én. A két tavalyi döntős már szeptember 23-án megmérkőzik, a bajnok Csíkszereda a Tüskecsarnokban játszik a Ferencváros ellen. Október másodikán a Brassó és a Csíkszereda játszik rangadót, míg a magyarországi együttesek közül először a DVTK, a Dunaújváros és a DEAC utazik Erdélybe október elején.

Az alapszakasz a tervek szerint február 19-ig tart. Az első hat helyezett a negyeddöntőbe jut, a 7-10. helyezettekre rájátszás-kvalifikáció vár három győzelemig.

Kapcsolódó cikkek