illusztráció

Fiatal csapat szerezhet sikerélményt

Fiatal csapat szerezhet sikerélményt

Megfiatalított magyar csapat indul a franciaországi Montpellier-ben szerdától szombatig tartó műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon.
A négyfős magyar együttes legifjabb tagja az orosz születésű Vlasenko Aleksandr, aki 17 éves.

“Tizenegy év után van ismét férfi indulónk a világbajnokságon. Megnyerte a válogató versenyeket és egyedüliként teljesítette azt a technikai pontszámot, ami a vb-részvételhez szükséges”

– mondta Vardanjan Gurgen, a magyar szövetség pontozásos szakágának sportigazgatója.

“Az összes ugrásból tudja a triplát, folyamatosan fejlődik, hamarosan lehet már négyfordulatos ugrása is. Tőle azt várom, hogy tudása legjavát nyújtsa”.

A sportvezető szerint a 18 esztendős Láng Júlia, aki a magyarok közül egyedüliként szerepelt már vb-n, jó formában van, ezért ha sikerül jól teljesítenie a rövidprogramban, akkor bejuthat a legjobb 24 versenyzőt felvonultató kűrbe. A 18 éves Ignateva Mariia és a 21 éves Szemko Danijil Leonyidovics alkotta jégtáncos párról Vardanjan Gurgen elárulta, hogy mindössze kilenc hónapja állt össze, így már az is meglepetés volt, hogy a januári Európa-bajnokságon 18. helyezést elérve a kettős szerepelhetett a szabadkorcsolyázásban.

Hozzátette, nagyon reménykedik, hogy a vb-n is megismétli a duó ezt a bravúrt.

A mezőny kissé foghíjas lesz, mert a téli olimpia után a legjobbak közül nem mindenki nevezett – például a férfiaknál ötkarikás bajnok amerikai Nathan Chen sem indul -, ráadásul az oroszokat és a fehéroroszokat kizárta a nemzetközi szövetség az ukrajnai háború miatt. Ami azt is jelenti, hogy egyik címvédő sem lép jégre. A mostani világbajnokságra 38 ország 163 sportolója nevezett.

Kapcsolódó cikkek