fotó: pixabay.com

Egy sikerre az aranyéremtől a Csíkszereda

Egy sikerre az aranyéremtől a Csíkszereda

A vendég Csíkszereda nyert Brassóban a jégkorong Erste Liga döntő ötödik, keddi mérkőzésén, így 3-2-re vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban, amely csütörtökön folytatódik Csíkszeredában.

A vendégek elsőszámú kapusa, a fehérorosz Makszim Szamankov kislánya betegsége miatt kihagyta az összecsapást, helyette Adorján Örs állt be, de már a 2. percben gólt kapott: Cody Fowlie szólóból talált be. Ahogy magához tért a Szereda, jöttek a helyzetek is, majd a 10. percben Becze Tihamér egy szép csel után egyenlített.

Fowlie a szünet előtt emberelőnyben ismét eredményes volt.

A második harmad derekán egy kapu előtti kavarodást Becze zárt le góllal, így 2-2 lett. Az 50. percben jött a fordulat, Judd Blackwater a kapu mellől befordult, és a Patrik Polc kapus mellett a hosszú sarokba kanalazta a pakkot. A hajrában lehozta kapusát a Corona, de ezt üres kapus góllal büntette meg a vendégegyüttes.
A Brassó még soha sem nyerte meg a ligát, 2014-ben is döntős volt, míg a Csíkszereda 2011-ben és tavaly – közösen az FTC-vel – volt bajnok, háromszor (2009, 2013, 2019) pedig veszített fináléban.

Erste Liga, döntő, 5. mérkőzés:

Corona Brasov (romániai)-SC Csíkszereda (romániai) 2-4 (2-1, 0-2)
gól: Fowlie (2., 18.), illetve Becze (10., 33,), Blackwater (50.), Combs (60.)

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-2 a Csíkszereda javára.

Kapcsolódó cikkek