fotó: pixabay.com

Az eredménynél fontosabbnak tartja az alapozást és a játék minőségét a kapitány

Az eredménynél fontosabbnak tartja az alapozást és a játék minőségét a kapitány

Akárcsak az ukránokkal szembeni múlt heti két mérkőzésen, úgy a japánok ellen pénteken és szombaton sorra kerülő két találkozón sem az eredmény lesz a fontos Kevin Constantine szövetségi kapitány számára, hanem az, hogy a világbajnokságra készülő férfi jégkorong-válogatott tagjai a kialakított játékstílust alkalmazzák és harcosan küzdjenek.

“Az ukránok ellen nyilvánvalóan nem az volt a prioritás, hogy megnyerjük-e a mérkőzéseket vagy sem. A versenysportban persze mindig nyerni szeretnénk, és reméljük, hogy sikerül, de a legfontosabb a múlt héten az volt, hogy felmérjük a fiatal játékosokat”

– mondta a szakvezető az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójának a szerdai, miskolci sajtónyilvános edzésen. Hozzátette: a meghívottak nagyon keményen dolgoztak, ezzel meg is nehezítették a dolgát a végső keret kialakítását illetően. A múlt héten még hiányzó tapasztaltabb játékosok közül most többen csatlakoztak, de vannak, akik még nem állnak rendelkezésre, mert rájátszásban szerepelnek a csapatukkal. Példaként említette a Finnországban játszó Sebők Balázst. Akadnak még sérültek is, de a legtöbb játékos már itt van – tette hozzá a kapitány, jelezve egyúttal, hogy a japánok elleni mérkőzéseket követően csökkenni fog majd a létszám. A játékosok állapotát illetően kiemelte, hogy nagyok a különbségek, van akinek a rájátszás már egy hónapja véget ért, azóta egyedül edzett és hosszú ideje a kerettel vett először részt közös tréningen, de akadnak olyanok is, akiknek éppen csak véget ért a klubszezonjuk.

“A játékosok más-más formában érkeztek, ezért nagyon lényeges, hogy mostantól a világbajnokságig rendelkezésre álló öt hétben mindenki formába lendüljön. Ezért a jégen és a jégen kívül is nagyon keményen fogunk edzeni”

– folytatta Kevin Constantine.

Beszélt arról is, hogy a japánok elleni két mérkőzésre oda szeretnének figyelni, de jobb megközelítésnek tartja azt, ha esetleg most fáradtabbak is lesznek a játékosok a kelleténél, mint azt, ha egy kicsit ezen a héten gazdálkodnak az erejükkel, és nem kezdik el az igazán komoly munkát, ami a világbajnoki formába lendüléshez szükséges. A szakvezető emlékeztetett rá, hogy a játékstílust már hat-hét hónapja kialakították, videókat készítettek, hogy minden játékos megértse, mi az elképzelés, és ezt volt lehetőségük novemberben a gyakorlatba is átültetni.

“Úgy vélem, a játékosaink nagyon jól értik, hogyan akarunk játszani, most az összhangot kell megteremteni”

– vélekedett a kapitány, aki szerint ez a folyamat időigényes, mivel a keret tagjai nagyon különböző helyekről érkeznek.

“A japánok ellen a legfontosabb a munka lesz, az hogy megfelelő módon álljunk hozzá a mérkőzéshez”

– szögezte le Constantine, kiemelve, a válogatott játékstílusának az alapja a kemény küzdelem és a harcosság, versenyszellem, ő pedig ezt szeretné viszontlátni a jégen. A magyarok a múlt szerdán szétlövésben maradtak alul 1-0-ra az ukránokkal szemben Miskolcon, majd csütörtökön ugyanott 4-1-es vereséget szenvedtek. A japánok elleni e heti két meccset követően jövő csütörtökön és pénteken Lengyelországban, április 25-én és 26-án Nagy-Britanniában készülnek, majd május 3-án és 4-én a szlovénokkal, 9-én pedig a kanadaiakkal vívnak felkészülési meccset az MVM Dome-ban.

A világbajnokságon sorrendben Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Svédország, Finnország, Németország és Ausztria lesz az ellenfél Tamperében.

A nyolcas utolsó helyezettje esik ki a divízió I/A-ba, az első négy helyezett pedig negyeddöntőt játszhat a rigai csoport négy legjobbjával.

Kapcsolódó cikkek