Tizenhét autó segíti a női vízilabda-válogatott felkészülését

Tizenhét autó segíti a női vízilabda-válogatott felkészülését

Együttműködési megállapodást kötött egymással a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) és a Porsche Hungária, melynek értelmében tizenhét SEAT márkájú autó segíti a jövőben a női válogatott felkészülését.

Vérten Sándor, a cég kommunikációs igazgatója a hétfői átadáson elmondta, egyéves megállapodásról van szó. Vári Attila, az MVLSZ elnöke kiemelte,

a szövetség mindent megtesz annak érdekében, hogy a jövő heti budapesti világliga nyolcas döntőjére készülő együttes tagjainak mindennapjait még könnyebbé tudják tenni, ezúttal az utazásokat egyszerűsítve.

Bíró Attila szövetségi kapitány kijelentette, ilyen mértékű támogatásra még nem volt példa a női vízilabdában, s bízik benne, hogy csapata már a jövő héten a Duna Arénában meg tudja hálálni egy jó eredménnyel a bizalmat.

“A célunk az olimpiai kvalifikáció megszerzése, reméljük ez a mostani támogatás nagy segítségünkre lesz ennek az elérésében”

– mondta a szakember.

A női válogatott a jövő héten hazai környezetben szerepel a világliga nyolcas döntőjében – az olimpia- és világbajnok az amerikaiakkal, az oroszokkal és a kanadaiakkal van egy csoportban -, amelynek győztese elsőként szerez olimpiai kvótát, majd júliusban a dél-koreai Kvangdzsuban sorra kerülő világbajnokságon további két indulási jogot osztanak ki.

A felkészüléssel kapcsolatban Bíró Attila elmondta, a gárda az elmúlt időszakban Montenegróban tréningezett, most a Margitszigeten folytatja a közös munkát, ahol majd egy négyes tornán, Olaszország, Hollandia és a magyar Universiade-válogatott társaságában szerepel.

Kapcsolódó cikkek