A legjobb nyolc közé jutna a Debrecen

A legjobb nyolc közé jutna a Debrecen

A legjobb nyolc közé szeretne jutni az október elején kezdődő bajnokságban a Debreceni VSE ob I-es férfi vízilabdacsapata. Ezt mondta az együttes vezetőedzője a klub szerdai, szezonnyitó sajtótájékoztatóján. 

Komlósi Péter kifejtette: tavaly is a legjobb nyolc közé kerülést célozták meg, ami akkor nem sikerült, az idei kerettel viszont erre sokkal nagyobb esélyt lát. Hozzátette: a DVSE-től a nyáron Kuncz Tamás, Müller Máté, Tóth Péter, Sergi Mora Belmonte és Tomasso Busilacchi távozott. A helyükre leigazolták a Lille gárdájától Boros Tamást, a Trieszttől érkezett a szerb Dimitrije Obradovic, a Jadran Herceg Novitól a montenegrói Stefan Vidovic, a Honvédtól pedig Fejős Norbert, és kétéves pécsi kitérőt követően visszatért a csapathoz a klub saját nevelésű játékosa, Macsi Patrik. 

Becsky István, a DVSE Kft. ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: a klub filozófiájának legfontosabb eleme a magas színvonalú utánpótlás-nevelés. Az egyesületben mintegy 140 fiatal sportol, tíz játékosuk stabil tagja a korosztályos válogatottaknak, a felnőtt csapat keretében pedig idén hét saját nevelésű pólós juthat majd lehetőséghez. Céljuk, hogy néhány éven belül az ob I-es gárda tagjainak zöme a DVSE utánpótlásából kerüljön ki – tette hozzá. 

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere arról beszélt, hogy az önkormányzat az elmúlt három évben főtámogatója volt a DVSE-nek, és összesen mintegy 90 millió forintot biztosított a működéshez. Hozzátette: idén a költségvetésben 135 millió forintot különítettek el a profi sportra, ebből a vízilabdásoknak juttatott 30 millió forint is azt jelzi, hogy a városnak fontos ez a sportág.     

A debreceniek szombaton és vasárnap négycsapatos felkészülési tornát rendeznek, amelyre ingyenes a belépés. A HBZ Kupán a házigazda DVSE mellett a Szentes, a Honvéd és a Vasas vesz részt.

Kapcsolódó cikkek